<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy páneurópai egységbe tömörül a kereskedelmi ingatlanfejlesztő, valamint a vagyonkezelő részleg. 

A Futureal Development és a Futureal Investment Partners a jövőben integráltan folytatja tovább működését, hogy a szinergiákat kihasználva tovább erősítse zöld befektetéseit és nemzetközi ingatlanpiaci jelenlétét -  indokolta a csoport a keddi közleményben.

A Futureal által fejlesztett Etele Plaza vállaltan dobozos látványa. Fotó: mfor/Csabai Károly
A Futureal által fejlesztett Etele Plaza vállaltan dobozos látványa. Fotó: mfor/Csabai Károly

Az irányítást Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója és befektetési igazgatója, és David Hendrych, a Futureal pénzügyi és operációs igazgatója veszi át. Az új szervezetben Karol Pilniewicz a befektetésekre, az eszközteljesítményre, a bérbeadásra és a kereskedelmi csapatok napi szintű támogatására összpontosít, míg David Hendrych a beszámolókért, illetve a pénzügyi és működési feladatokért felel.

A jövőben a Futureal arra fog összpontosítani, hogy közép-európai tevékenységét egész Európára kiterjessze, és nagyobb hangsúlyt fektessen a kereskedelmi ingatlanok felújítására és átalakítására. A piacon hirtelen hatalmassá nőttek az elvárások azokkal a kereskedelmi épületekkel szemben, amelyek elavultak vagy az új ESG- és energetikai követelmények tükrében gyorsan korszerűtlenné válnak. Az új stratégiánk pedig a megváltozott igényekhez igazodik - hangsúlyozta a csoport.

Ezzel párhuzamosan a csoport ugyancsak aktív befektető marad az irodai, kiskereskedelmi, logisztikai és BTR szektorban is, közel 2 milliárd euró értékű eszközt kezelve az EMEA régió különböző országaiban.

Az új stratégiával teljes mértékben egyetértett, azonban közel 20 év után Tatár Tibor, a Futureal Development korábbi vezérigazgatója úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot személyes okok miatt, amelyek szűkebb földrajzi régióhoz kötik.