2p

Egy páneurópai egységbe tömörül a kereskedelmi ingatlanfejlesztő, valamint a vagyonkezelő részleg. 

A Futureal Development és a Futureal Investment Partners a jövőben integráltan folytatja tovább működését, hogy a szinergiákat kihasználva tovább erősítse zöld befektetéseit és nemzetközi ingatlanpiaci jelenlétét -  indokolta a csoport a keddi közleményben.

A Futureal által fejlesztett Etele Plaza vállaltan dobozos látványa. Fotó: mfor/Csabai Károly
A Futureal által fejlesztett Etele Plaza vállaltan dobozos látványa. Fotó: mfor/Csabai Károly

Az irányítást Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója és befektetési igazgatója, és David Hendrych, a Futureal pénzügyi és operációs igazgatója veszi át. Az új szervezetben Karol Pilniewicz a befektetésekre, az eszközteljesítményre, a bérbeadásra és a kereskedelmi csapatok napi szintű támogatására összpontosít, míg David Hendrych a beszámolókért, illetve a pénzügyi és működési feladatokért felel.

A jövőben a Futureal arra fog összpontosítani, hogy közép-európai tevékenységét egész Európára kiterjessze, és nagyobb hangsúlyt fektessen a kereskedelmi ingatlanok felújítására és átalakítására. A piacon hirtelen hatalmassá nőttek az elvárások azokkal a kereskedelmi épületekkel szemben, amelyek elavultak vagy az új ESG- és energetikai követelmények tükrében gyorsan korszerűtlenné válnak. Az új stratégiánk pedig a megváltozott igényekhez igazodik - hangsúlyozta a csoport.

Ezzel párhuzamosan a csoport ugyancsak aktív befektető marad az irodai, kiskereskedelmi, logisztikai és BTR szektorban is, közel 2 milliárd euró értékű eszközt kezelve az EMEA régió különböző országaiban.

Az új stratégiával teljes mértékben egyetértett, azonban közel 20 év után Tatár Tibor, a Futureal Development korábbi vezérigazgatója úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot személyes okok miatt, amelyek szűkebb földrajzi régióhoz kötik.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!