2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb Budapesti Lakógyűlést indít a főváros. A négy kérdésből álló kérdőív három kérdése a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubajról, egy pedig a szakrendelők önkormányzati vagy állami fenntartásáról szól.

Nem lehet döntés hozni a budapestiek nélkül Budapest jövőjét érintő legfontosabb kérdésekben – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester, aki közölte, újabb Budapesti Lakógyűlést indítanak a rákosrendezői területfejlesztés kérdésében.

Ez már a második, a Nemzeti Konzultációkra hasonlító Budapesti Lakógyűlés
Ez már a második, a Nemzeti Konzultációkra hasonlító Budapesti Lakógyűlés
Fotó: Facebook / Karácsony Gergely

A főváros első embere szerint pontosan tudják, mit tervez a kormány a területtel, akik nek a budapestiek, hanem egy szűk befektetői érdeket képviselnek. Ám emlékeztetett, Lázár János építési és közlekedési miniszter is azt mondta, ezen a területen semmi nem történhet a budapestiek akaratával ellentétesen, ezért kérdezik most a főváros lakóit.

Karácsony Gergely közölte, ismét négy kérdésben kérik ki a budapestiek véleményét, amiből három szól Rákosrendező beépítéséről.

  1. Mi épüljön Rákosrendezőn? – A budapestiek számára is megfizethető lakásokból és zöldfelületekből álló Parkváros vagy luxuslakásokból és turisztikai látványosságokból álló „mini-Dubaj”?
  2. Hogyan vonja be a befektetőt az állam a Rákosrendező fejlesztésébe? – Nyílt eljárásban, a koncepció kialakítását követően versenyeztesse a lehetséges befektetőket, vagy államközi szerződésben, a versenyeztetés kizárásával adja át a területet a befektetőnek?
  3. Milyen magas épületeket építhessenek Rákosrendezőn? – Csak olyan épületek épüljenek, amelyek nem érintik az Andrássy út és a Hősök tere világörökségi látványát, vagy épülhessen akármekkora felhőkarcoló Rákosrendezőn?
  4. Mi lenne garancia az egészségügyi szakrendelők fejlesztésére? – Ha a szakrendelők továbbra is a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradnának, vagy ha az állam átvenné a szakrendelők fenntartását?

A második Budapeti Lakógyűlés kérdései, valamint a hozzá kapcsolódó háttéranyagok ide kattintva érhetők el, a szavazatokat április 28-áig várják.

Kérdésre válaszolva a főpolgármester azt mondta, ahogy a Fudan esetében a közvélemény hatására meghátrálásra kényszerítették, a kormányt és a külföldi beruházót, ugyanez a tervük a Rákosrendezőre tervezett beruházással kapcsolatban is.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója itt nézhető meg:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!