2p

Újabb milliárdos tűnt fel a Budai-hegyekben.

A Svábhegyen vásárolt telket Szíjj László, közvetlenül a Tiborcz István cége, a BDPST Group által fejlesztett Botaniq Budai Klub szomszédságában. A Válasz Online cikke szerint a területtel korábban Andy Vajnának voltak tervei, a filmmogul az ingatlan hasznosítására Költő Estates néven kft.-t is alapított, amely több tulajdonosváltás után érkezett meg Szíjj Lászlóhoz.  

A cikk szerint a svábhegyi Költő és Hangya utca közötti, egykoron erdős, mostanra azonban inkább luxusvillákkal tarkított terület az 1930-as években a piarista rendhez került, amely egy időre elvesztette azt, majd rendszerváltás után visszakapta. Az azóta feldarabolt terület többször gazdát cserélt, ennek egyik részén indult meg a BDPST Group által fejlesztett Botaniq Budai Klub projekt is, amely többek közt wellness- és fitneszszolgáltatásokkal is várja majd a látogatókat.

A portál cikkében úgy fogalmaz, hogy a földhivatali nyilvántartás szerint az egykori Vajna-telket mára három részre osztották: a Botaniq Budai Klubbal érintkező 4200 négyzetméter közvetlenül Szíjj László nevén van, a másik két apróbb és értéktelenebb szelvény pedig egyelőre az üzletember bizalmi vagyonkezelője által 2022 decemberében felvásárolt Költő Estates Kft. tulajdona.

(Válasz Online)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!