2p

Az ellenzéki pártok közül az MSZP, asz LMP és a Jobbik képviseli magát a fesztivál csütörtök délutáni fórumán.

Mesterházy Attila, Schiffer András és Molnár Zsolt képviseli az ellenzéket a tusványosi fesztiválon idén. Előbbi kettőnek semmilyen formális politikai tisztsége nincs már, Mesterházy tavaly alapított pártja még egyetlen választáson sem indult el, Schiffer pedig évek óta már csak a partvonalról szakért — írja a Telex.

A fesztiválon minden évben van pártpolitikai kerekasztal-beszélgetés. Az elmúlt évek vendégeit végigböngészve gyorsan szemet szúrhat, hogy ezeken az ellenzékből csak az MSZP, az LMP és a Jobbik jelent meg. És ez idén sincs másként. Kormánypárti oldalról Deutsch Tamás (Fidesz) és Nacsa Lőrinc (KDNP), az ellenzékből pedig Molnár Zsolt (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP) és Lukács László György (Jobbik) lesz ott a csütörtök délutáni beszélgetésen.

Olyan mintha csak 2010-ben ragadtak volna a tusványosi fesztivál szervezői, hiszen akkor ez a hármas volt az ellenzék meghatározó ereje. Közben pedig nem kapott meghívót a fesztiválra a mostani EP-választáson 30 százalékot elért Tisza Párt, mint ahogy a DK, a Mi Hazánk, a Kutyapárt és a Momentum sem. 

A Tisza Párttal tavaly még nem kellett számolni a fesztiválon sem
A Tisza Párttal tavaly még nem kellett számolni a fesztiválon sem
Fotó: tusvanyos.ro

Magyar Péter készen állt

„Nem mernek elhívni” – mondta Magyar Péter a Telex hétfői élő műsorában. A Tisza Párt elnöke szívesen részt vett volna a rendezvényen, akár egy főzőműsorban is kész lett volna beszélgetni fideszes politikusokkal, még ha az utolsó pillanatban is szóltak volna neki. Magyar szerint érdekes, hogy a többi ellenzéki pártot szívesen látják a fideszes rendezvényeken, a Tranziton, az MCC Feszten, és „velük kedélyesen beszélgetnek” a kamerák előtt. „Vajon miért van az, hogy Magyar Pétertől és a Tisza Párttól félnek? Csak nem azért, mert ez egy valódi ellenzéki párt, és nem fogná vissza magát, és élő adásban olyan dolgokat mondana, amelyek eljutnának kormánypárti szavazókhoz, ami kellemetlen lenne?” – kérdezte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!