2p

Kiszivárogtak az MCC luxusköltései a 100 milliós téli tábortól a kirívóan drága fogadásokig.

Direkt36 megszerezte a Mathias Corvinus Collegium beszerzési és kifizetési adatait az elmúlt évekből, amelyek egészen egyedülálló luxusról tanúskodnak a kormánnyal szorosan együttműködő „szakkollégium” életéből. Míg más neves és nagy múltú budapesti szakkollégiumok egész éves költségvetése 40 és 110 millió forint között mozog, addig az MCC-nél milliárdos összegekről van szó - írja a 444.

A Direkt36 által megszerzett adatokból egészen részletesen kiderül, hogy egy-egy rendezvényre hogyan mennek el milliók, sőt, akár tízmilliós tételek. A lap azt is ellenőrizte, hogy vajon a piaci árazásnak megfelelő összegeket fizetik-e ki például a cateringért. Kiderült, hogy többszörösen túlárazott számlákról lehet szó. Összefoglalva a következőkre jutottak:

  • Az elmúlt években csaknem 600 millió forintot költött az MCC cateringre. Ez általában szendvicseket, üdítőket, aprósüteményeket jelent. A pontos adatokból visszaszámolva kiderült, piaci cégek luxusellátást tudnának nyújtani ennyiből.
  • Ezekért a legtöbbször az Apriori Cultura Nonprofit Zrt-nek fizettek. A cég bruttó 530 millió forintot számlázott ki az MCC-nek az elmúlt két évben. Mindezt úgy, hogy az Apriori az MCC-főigazgató Szalai Zoltán érdekeltsége volt még pár éve és most is Fidesz-közeli embereké.

A luxusköltéseket jól szemlélteti, hogy az átlagos felsőoktatási lehetőségekhez képest az MCC téli tábora egy tátrai grandhotelben volt 450 résztvevővel, fedett medencével, síoktatással, whiskyüzem-látogatással. További részletek a Direkt36 cikkében olvashatók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!