2p

Brit lapértesülés szerint.

A brit fővárosban, a Trafalgar Square melletti épületben nyit új központot a NER elitképzője, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) - írta a Népszava a brit Guardian értesülésére hivatkozva. A magyar lap szerint a közpénzekkel kitömött szervezet azzal a Roger Scruton Legacy Foundationnel kötött együttműködési megállapodást, amely a brit konzervatív filozófus gondolatait népszerűsíti az Egyesült Királyságban. 

Az MCC néhány öregdiákja azt mondta a lapnak, hogy a főiskola látszólag szerény háttérrel rendelkező, okos diákokat válogatott ki, akiket drága éttermekbe és külföldi utakra vittek. Az elitképző egyik legfontosabb szigetországi kapcsolata, a Cambridgei Egyetem egyik tanára, James Orr, aki kapcsolatban van több jobboldali konzervatív parlamenti képviselővel, s nem mellesleg ő vezeti a Roger Scruton nevét viselő alapítványt. Orr a Guardian érdeklődésére azt mondta, nem tudott arról, hogy az MCC új központ nyitását tervezi Londonban - írta a magyar lap.

A tervek szerint az új fióktelep a magyar kulturális központban, a Cockspur Street egyik nagy irodaházában lesz. Az MCC-nak többek között Bécsben és Brüsszelben is van kirendeltsége.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!