2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az EP-képviselők arra figyelmeztetnek: Szerbiának már van hasonló együttműködése Kínával, amit Magyarország tervez megvalósítani. 

„Kínai rendőri tevékenység Európában” – ezzel a címmel tartanak vitát az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én. A téma napirendre tűzését az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezte, mert rendkívül aggasztónak tartja, hogy egy friss megállapodás alapján kínai rendőrök hamarosan együtt járőrözhetnek magyar kollégáikkal Magyarországon.

Az EP-képviselők a Népszava birtokába került levelükben emlékeztetnek: Kínának hasonló megállapodása van a tagjelölt Szerbiával is, egy spanyol székhelyű civil szervezet 2022-es jelentése pedig kiderítette, hogy a kommunista ország akkor több mint 100 illegális rendőrőrsöt működtetett világszerte, ebből mintegy 30-at az Európai Unió 14 országában (kettőt Budapesten).

Állítólag magyar járőrök mellé osztják majd be őket
Állítólag magyar járőrök mellé osztják majd be őket
Fotó: Depositphotos

A leleplezés óta az európai nemzeti hatóságok igyekeztek véget vetni a titkos és törvénytelen tevékenységet folytató „rendőrségi szolgáltató helyek” tevékenységének, amelyek a kínaiak szerint adminisztratív segítséget nyújtottak külföldön tartózkodó honfitársaiknak, a gyanú szerint valójában megfigyelték és megpróbálták hazakényszeríteni a „disszidenseket”.

Ezeket a rendőrőrsöket és a kínai rendőrség jelenlétét (Kína) arra használja, hogy megfenyegesse és elhallgattassa a másként gondolkodókat. A titkos és törvénytelen rendőri műveletek sértik a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat, és óriási veszélyt jelentenek az Európai Unió és tagállamai biztonságára. 

Ezért az Európai Bizottság, valamint a kormányközi EU Tanács azonnali fellépését igénylik” –

olvasható a levélben, amelyben a parlamenti liberálisok a többi politikai csoport támogatását kérték a vita megrendezéséhez. Az áprilisi plenáris ülésen a képviselők meghallgatják az Európai Bizottság és a tagállami kormányokat képviselő soros EU-elnök véleményét, a frakciók álláspontját pedig egy-egy képviselő ismerteti majd. A napirend szerint a kínai rendőri jelenlétről szóló eszmecserét rögtön a magyarországi jogállamiság helyzetéről szóló vita követi.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!