2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb részletek tűnnek fel a kegyelmi botrányt övező homályból, de hogyan tudott a házi őrizetből K. Endre elmenni a püspökhöz?

A hvg360 forrásai szerint Balog Zoltán, a kegyelmi ügy miatt a református egyház zsinati elnöki posztjáról lemondani kényszerült egykori miniszter több megbeszélést is folytatott a múlt héten az egyházkerületéhez tartozó lelkészekkel (Balog püspöki, egyházkerületi vezetői címéről nem mondott le).

Ezeken Balog állítólag elmondta, hogy személyesen is találkozott K. Endrével, akit a bíróság a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatójának bűntársaként, a tanúk befolyásolására tett kísérletei miatt ítélt el. E találkozókon közösen is imádkozott az igazgatóhelyettessel és feleségével, akik meggyőzték arról, hogy a férfi ártatlan.

Furcsa részlet, hogy Balog elmondása szerint a házaspár ment el hozzá, miközben K. Endre a kegyelem előtt házi őrizetben volt - feltehetően bicskei otthonában. "Nem világos, K. Endre hogyan mehetett el így Balog Zoltánhoz, ahogy azt a püspök értesüléseink szerint elmondta.

'Úgy tudom, Balog máshol nem beszélt ennyire apró részletekről. Lehet, hogy egyszerűen fáradt volt, nem gondolkodott időben, nem tudta már, miről mit hazudott már, nagyon őszintének akart tűnni” – magyarázta egy forrásunk'"

- írja a lap, amely kitér arra is, hogy értesüléseik szerint Balog ezt a "Canossajárást" azért folytatja, hogy püspöki pozícióját megszilárdítsa, állítólag nem célja, hogy zsinati elnöki székét is visszaszerezze.

Az ügy friss fordulata, hogy K. Endrét lefilmezték, ahogy ismét megpróbálja vallomása megváltoztatására rábírni az ügy egyik sértettjét - ezzel gyakorlatilag ugyanazt elkövetve, amiért elítélték.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!