2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Karácsony Gergelyt egy 2019-es ígéretével szembesítette a fideszes főpolgármester-jelölt.

Budapesten változás kell! – hangoztatta a Fidesz főpolgármester-jelöltje húsvéthétfőn a Facebook-oldalán, közölve, Karácsony Gergely főpolgármester hazudott az időseknek. Szentkirályi Alexandra a posztját azzal kezdte, hogy „különleges környezetben folytatódik a Kamuméter”.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje nemrég vált meg kormányszóvivői posztjától
A Fidesz főpolgármester-jelöltje nemrég vált meg kormányszóvivői posztjától
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel.

Szentkirályi Alexandra az közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy Karácsony Gergely 2019-ben az idősek világnapja alkalmából minden nyugdíjasnak 20 000 forint rezsitámogatást ígért. Egészen pontosan azt ígérte – tette hozzá –, hogy „minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak legalább fűtési szezononként 20 000 forint támogatást fogunk nyújtani”.

Rákosmentén Szentkirályi Alexandra egy nyugdíjas házaspárt keresett fel, és azt kérdezte tőlük, mit tett értük az elmúlt öt évben a főváros, és megkapták-e az ígért rezsitámogatást.

Emlékeztetett: volt egy egészen konkrét ígérete Karácsony Gergelynek, amely úgy hangzott, hogy minden fűtési szezonban 20 000 forint rezsitámogatást ad utalvány formájában a nyugdíjasoknak. Szentkirályi Alexandra megkérdezte az idős emberektől, hallottak-e erről, illetve kaptak-e ilyen támogatást.

A férfi azt mondta, hallották ezt az ígéretet, „mint a többit is”. A 20 000 forint jó támogatást jelentett volna nekik – tette hozzá -, de sajnos nem látták jelét, hogy ők ebből kaphattak volna.

Arra a kérdésre, hogy mi az, amit egy jó főpolgármestertől elvárnának, azt válaszolták, elsősorban a várost képviselje, ne pedig úgy, ahogy ezt most Karácsony teszi, hogy teljesen kiszolgáltatja magát az ellenzék és annak egyes vezetői kénye-kedvének.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: „ahogy hallottuk tehát, Karácsony Gergely rezsitámogatása nem minden nyugdíjasnak jár”. Sikerült tehát betartani ezt az ígéretét vagy kamu volt? – tette fel a kérdést, meg is válaszolva: „kamu volt”. Nem ezt érdemlik a nyugdíjasok, Budapesten változás kell! – hangsúlyozta.

Szentkirályi Alexandra egészen a közelmúltig kormányszóvivőként tevékenykedett.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!