2p

Távozott cégvezetői posztjáról Barta-Eke Gyula, aki Palkovics László volt innovációs és technológiai miniszter bizalmasa volt.

Távozott posztjáról Barta-Eke Gyula, aki a Palkovics László volt miniszter irányítása alatt álló Autóipari Próbapálya Zala Kft. cégvezetője volt – szúrta ki a 24.hu a vállalat cégbírósági dokumentumaiból. Erre azután került sor, hogy vesztegetés elfogadása és befolyással üzérkedés miatt vádat emelt ellene az ügyészség.

A lap azt is hozzátette: a március 13-ai hatállyal leköszönt cégvezető havi bruttó 2,3 millió forintos fizetéséről és évi 450 ezer forint keretösszegű SZÉP-kártyáról és gépkocsihasználatról mondott le.

A napokban írtunk róla, hogy a Pénzügyminisztérium tucatnyi korábbi tisztviselőjére, köztük osztályvezetőkre, főosztályvezető-helyettesekre, egy főosztályvezetőre és egy volt helyettes államtitkárra is letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri az ügyészség egy 2022-ben kirobbant korrupciós ügyben. Idén februárban összesen 54 ember ellen emelt vádat az ügyészség, a vádak szerint a minisztériumi tisztviselők kenőpénzért cserében elsősorban vissza nem térítendő uniós támogatások elnyerésében segédkeztek.

Több minisztériumot is behálózott a korrupciós hálózat, de a leginkább a Varga Mihály vezette tárca érintett az összesen 25 milliárdnyi pályázati pénzt érintő ügyben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!