3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Múlt vasárnap az eddig ismert ellenzék lényegében megsemmisült - érvel. Az egy néhány hónapja még nem létező pártban már arról beszéltek, hogy 2026-ban nyerni fognak és csak nekik van erre esélyük. Tehát már csak két évet kell aludni, és jön a várva várt győzelem?

Hadházy Ákos Facebook bejegyzésében aláhúzza, hogy „a tegnapi eredmény azt is mutatja, hogy a lényeg nem változott. A hatalom gépezetén legfeljebb néhány kisebb karcolást ejtett a gazdasági válság majd a kegyelmi botrány. A hibrid rezsim hatalomgyára majdnem azt az eredményt érte el, mint amit a főmérnök akart. Minden ezt szolgálta: az őrült propagandagépezet, a háborús pánikkeltés, az EU-s pénzekkel megvett/megzsarolt polgármesterekből álló hálózat, a tisztességtelen körülmények között lefolytatott választáson.

Hadházy Ákos távolságtartással is képes szemlélni
Hadházy Ákos távolságtartással is képes szemlélni
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Nincs még kezünkben minden adat, de meg lehet kockáztatni: ahogy a 2019-es, úgy a 2024-es eredmény is kétharmados Fidesz-győzelmet jelentene a következő országgyűlési választásokon.

Sok dologról lehetne még beszélni, ehelyett három állítást és három ehhez kapcsolódó kérdést engedjenek meg.

1) Tegnap nem demokratikus választást láttunk, hanem egy hibrid rezsim demokratikus választásokra hasonlító rendezvényét. Amin persze el lehet érni itt-ott részeredményeket, de a lényeget nem lehet megváltoztatni.

Kérdés: A következő két évben teszünk-e ez ellen?

2) A Fidesz hatalma nem rendült meg, az eddigi ellenzék megsemmisült, egy új párt viszont egy biankó csekkel is elért olyan eredményt, amit ellenzéki párt sok-sok éve nem tudott: 30 százalék közelébe került.

Kérdés: mit kezd az új párt a biankó csekkel és ő marad-e az egyetlen új erő az ellenzéki térfélen?

3) Ha a következő két év arról szól majd, hogy legyen-e összefogás, vagy ne legyen, és persze hogyan, kivel, akkor 2026 biztos bukó.

Kérdés: Megtanulja-e az ellenzék végre az egyszerű leckét: együttműködés mindenkor, de kompromittálódott, korrupt alakokat átmentő „összefogás” soha!

+1: Zuglóban kipróbáltuk, működik: együttműködés mindenkivel, aki változást akar, de semmiféle elvtelen kompromisszum azokkal, akik az „összefogás” jelszava alatt akarnak a hatalomban maradni. Egy nagyon nehéz felállásban is sikerült egyszerre legyőzni a Fideszt és a régi, korrupt szocialistákat. A legfontosabb azonban: világos alternatívát kell felmutatni, amihez csatlakozhatnak a változást akarók, függetlenül a korábbi pártállástól.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!