2p

Igaz, nem a hatóság, hanem az LMP politikusai és a párt aktivistái. Sajnos, azóta rendőri intézkedés miatt elvezették őket az útból.

Lezárták az LMP aktivistái a Samsung SDI gödi akkumulátorgyárának mindkét bejáratát, tudatta a párt sajtóközleményében. A helyszínen tartózkodik Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, valamint Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettesek is. A párt tagja meg akarják akadályozni, hogy egyáltalán be lehessen hajtani a gyár területére.

A párt azt szeretné elérni, hogy „a vállalat ne tudjon működni, a bíróság ugyanis kimondta, jelen pillanatban nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel” – mondta Csárdi. Hozzátette: „Ha a kormány és az intézményei nem végzik el a feladatukat, akkor el fogjuk végezni mi”.

Szerinte a bíróság döntése azt jelentené, hogy gyakorlatilag több mint 98 százalékkal kellene csökkenteni a gyár termelését, ez azonban nem történt meg. Szerinte a kormányhivatal és a környezetvédelmi hatóságok pedig nem hajlandóak valós ellenőrzéseket végezni.

„Azt akarjuk elérni, hogy mindenkire vonatkozzanak Magyarország törvényei, és ne lehessen kivételezni multinacionális cégekkel csak azért, mert profitot termelnek".

A Pest Vármegyei Kormányhivatal még május 22-én írta azt közleményében, hogy „a bíróság döntése a sajtóban megjelent hamis állításokkal ellentétben nem azt jelenti, hogy a gyár teljes működését fel kell függeszteni, hanem azt, hogy azokat a tevékenységeket kell a vállalatnak korlátozni, amelyekhez egységes környezethasználati engedély szükséges.

A 444 szerint a rendőri intézkedésnek köszönhetően azóta elvezették a politikusokat és az aktivistákat a gyár bejáratai elől. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!