2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A mostani kampány, mint a korábbiak, hiszen van egy új erő. Erről is nyilatkozott Lakner Zoltán szakértő. 

Nem így tervezte az idei kampányt a Fidesz: botrányokkal indult az év, osztogatni sincs miből, de még „egy nyamvadt benzinársapka sem maradt" - mondta egyebek mellett a 444-nek adott interjújában Lakner Zoltán politikai elemző. Szerinte a nagy szerencséje a kormánypártnak,, hogy 2022 óta az ellenzékiek száma a fideszesekénél is gyorsabban apad. 

Így nyílt meg az út Magyar Péter előtt, aki „nem okozója, hanem következménye a DK válságának”

A Magyar Péter-jelenséget is értékelte Lakner Zoltán politikai elemző
A Magyar Péter-jelenséget is értékelte Lakner Zoltán politikai elemző
Fotó: Mfor/Mester Nándor

A Kutyapárt vagy a Momentum szavazói, akik azt látják majd, hogy meggyengült vagy elvérzett a pártjuk, előbb fognak átmenni Magyarhoz, mint a DK-hoz. Innentől kezdve ugyanazokat a nyomásgyakorlásokat láthatjuk majd a DK-val szemben, mint amit eddig a DK produkált a többiekkel szemben.

Miben más a kampány? Mit fog tenni Orbán Viktor? 

A szakértő beszélt arról is, hogy annyiból is más ez a kampány, hogy van egy új erő, amelyik dinamikusan növekszik. Ennyiben emlékeztet kicsit a 2009-es EP-választásokra, ahol a Jobbik és az LMP került fel hirtelen a térképre. Fontos különbség viszont, hogy akkor a Jobbik legalább két éve látható politikai formáció volt, ami aztán meglepetésre 15 százalék fölött teljesített. Ahhoz a teljesítményhez képest különösen figyelemre méltóak azok a számok, amiket a Tiszának ma mérnek, még ha ezek a mérések, hát hogy is mondjam, erősen szórnak is. Az emelkedő trend mindenesetre egyértelmű.

Érdemes leszögezni, hogy bár lesz látható vesztesége a kormányoldalnak, biztos drámai átrendeződés az ellenzéki oldalon várható – és ez az átrendeződés aligha fog megállni június 9-én - tette hozzá. 

Lakner Zoltán szerint a kormány erőforrásai, akármi is lesz az eredmény június 9-én, nem szűnnek meg másnap, ugyanazt fogják csinálni az ellenfeleikkel, mint eddig, csak még nagyobb hőfokon. Ha kell, összeugrasztják az egymással vívódó ellenzéket, ha kell, egy listára terelik őket, mindent kipróbáltak már.

Közölte: Akármennyit veszít is Orbán, nem feltett kézzel fogja végigcsinálni a következő két évet. Annál nagyobb változás azonban nem történhet, ha olyan versenyhelyzetbe szorul, aminek nem ő diktálja minden szabályát.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!