2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gyermekvédelemben dolgozóknak a napokban kell kitölteniük azt a kérdőívet, melynek egy része elég furcsa. 

  • Kivel él együtt és mióta?
  • Milyen ingatlana, illetve 300 ezer forintot meghaladó ingósága van?
  • Melyik szórakozóhelyet látogatja havi, heti és napi rendszerességgel?
  • Fogyaszt-e alkoholt, és ha igen mennyit?

A többi között ezekre a kérdésekre kell válaszolniuk a múlt héten elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag nyomán azoknak, akik a jövőben a gyermekvédelmi szakellátásban dolgoznának. Sokan már múlt pénteken átvették a „kifogástalan életvitelt” ellenőrző adatlapot, amelyen a velük egy háztartásban élő felnőttnek is vállalniuk kell, hogy életvitelüket bármikor vizsgálhatja a „rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat ellátó szerve” - írja a Népszava.

A dolgozók szerint magánügy kivel és hol buliznak
A dolgozók szerint magánügy kivel és hol buliznak
Fotó: Depositphotos

A Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének többen jelezték, hogy akár az engedetlenségtől sem riadnak vissza, és arra is készülnek, elmondják a nagy nyilvánosság előtt, milyen valódi megoldásokra lenne szükség a gyerekek védelme és az ágazatban dolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében.

Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak úgy fogalmazott: reprezentatív álláspont még nincs, hiszen a dolgozók többsége majd csak a napokban kapja meg a dokumentumot. De már van olyan szakember, aki jelezte: munkáltatója pironkodva adta át neki a papírt, mert szégyellte, hogy ilyen feladatot kell teljesítenie. Egy másik dolgozó kijelentette: „hülyeségeket” fog beírni.

Elsősorban a szabadidő eltöltésére vonatkozó kérdések és a hozzátartozókat is érintő kötelezettség miatt tiltakoznak a gyermekvédelemben dolgozók – mondta Köves Ferenc. Az szerinte is elfogadható elvárás, hogy aki ezen a területen vállal munkát, legyen például feddhetetlen életű, ám az – tette hozzá – magánügy, hogy ki hol bulizik, vagy hova jár sörözni a barátaival.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!