1p

Hiába a jogvédelem, inkasszózott az Államkincstár.

Varga Mihály pénzügyminiszer Facebook-bejegyzésben árulta el, hogy újabb kétmilliárd forintot emeltek le a főváros számlájáról.

"A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a Kincstár 2 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról. Ezzel már több mint 30 milliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani az önkormányzattól"

- írta, majd hozzátette, hogy hiába szedett be Budapest 102 milliárd forint adót az év első négy hónapjában, a város adósságállománya 30 milliárd forinttal nőtt, a pénzeszközei 9 milliárdra csökkentek, és még további 5 milliárd forint adót nem fizetett be az önkormányzat.

A helyzet a főváros vezetése által igazságtalannak tartott, bíróságon is megtámadott szolidaritási adó miatt alakult ki. Korábban Kiss Ambrus a főváros általános főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy valójában

„A főváros finanszírozza az állam működését, nem pedig önkormányzati rendszert finanszírozza a kormány”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!