2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négy jelölt gyűjtötte össze a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat, nyilvántartásba vételük pedig csütörtök délután jogerős is lett. Kisorsolták a jelöltek szavazólapi sorrendjét is.

Négy jelölt neve szerepel majd a főpolgármester-jelölti szavazólapon, miután csütörtökön délután 4 órakor – jogorvoslati igény hiányában – jogerőssé váltak a Fővárosi Választási Bizottságnak (FVB) a főpolgármester-jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos határozatai.

A főváros első embere négy jelölt közül fog kikerülni
A főváros első embere négy jelölt közül fog kikerülni
Fotó: Depositphotos

A főpolgármester-választásra a hétfő délutáni határidőig öt jelölt adta le ajánlásait. Az FVB már korábban nyilvántartásba vette Szentkirályi Alexandrát (Fidesz-KDNP), hétfői ülésén pedig döntött Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom), Karácsony Gergely (a Párbeszéd – a Zöldek Pártja, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt közös jelöltje), valamint Vitézy Dávid (a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP – Magyarország Zöld Pártja közös jelöltje) nyilvántartásba vételéről, mivel a jelöltek megfeleltek a jelöltállítás feltételének. Az FVB visszautasította Vas Annamária (független) főpolgármester-jelölti nyilvántartásba vételét, mivel ő nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges ötezer ajánlást.

Az FVB döntései ellen csütörtökön 16 óráig lehetett jogorvoslatot kérni, azonban ezt senki nem tette meg, így a határozatok jogerőssé váltak.

Az FVB a jelöltbejelentésre nyitva álló határidőt követően kisorsolta a főpolgármester-jelöltek sorrendjét, eszerint június 9-én a jelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

  1. Grundtner András
  2. Vitézy Dávid
  3. Szentkirályi Alexandra
  4. Karácsony Gergely

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!