2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A regnáló főpolgármester 324 szavazattal gyűjtött be többet, mint kihívója, Vitézy Dávid - 100 százalékos feldolgozottság mellett.

A Választási Iroda adatai szerint teljes feldolgozottság után Karácsony Gergely, a DK–MSZP–Párbeszéd és a Momentum jelöltje nyerte a főpolgármester-választást.

Karácsony Gergely már a szavazás lezárása előtt is mosolygott
Karácsony Gergely már a szavazás lezárása előtt is mosolygott
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Az eredmény:

  • Karácsony Gergely: 47,53 százalék (371 467 szavazat),
  • Vitézy Dávid: 47,49 százalék (371 143 szavazat),
  • Grundtner András: 4,98 százalék (38 943 szavazat).

A különbség Karácsony Gergely javára mindössze 324 szavazat, és 24589 érvénytelen szavazatot is találtak. Karácsony előnye 0,04 százalék. A Választási Iroda azt is jelzi, hogy az eredmény nem jogerős. Korábban Vitézy Dávid már a végső eredmény előtt kijelentette, hogy újraszámolást kér.

A HVG helyszíni tudósítója úgy értékelte Karácsony Gergely eredményekről szóló bejelentését, hogy győzelmi beszédet tartott a főpolgármester. Szerinte egy fáradt, de bizakodó Karácsony Gergelyt lehetett látni a színpadon. Vitézy Dávidra továbbra is a Fidesz trójai falovaként hivatkozott és a beszédéből az is kiderült, hogy a Vitézy által felvetett szavazatújraszámlálást is csupán egy leküzdendő problémának tartja.

A Telex kiemeli, hogy választási eljárásról szóló törvény szerint Vitézy kifogást a választásra irányadó jogszabály, illetve a választás és a választási eljárás alapelveinek megsértése miatt nyújthat be konkrét választási iroda konkrét tevékenységével kapcsolatban, vagy konkrét szavazatszámláló bizottság konkrét tevékenysége és döntése ellen.

A választási bizottságnak a jogszabály szerint a benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítania, ha az nem tartalmazza a jogszabálysértés megjelölését, a jogszabálysértés bizonyítékait. Tehát ha Vitézy Dávid újraszámlálást akar, meg kell jelölnie, hol, melyik körzetben pontosan milyen törvénysértésről tud, és csatolnia kell az ehhez tartozó bizonyítékait is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!