1p

Karsai Dániel, az ALS betegséggel küzdő alkotmányjogász, aki tegnap kihirdette a saját 12 pontját a nemzeti ünnep alkalmából, attól tart, hogy nem éri meg a strasbourgi bíróság döntését, s megjelölte azt a személyt, aki átveszi a helyét majd. 

Karsai Dániel testvére, Karsai Péter veszi majd át az eutanáziáért közdő alkotmányjogász helyét, ha nem érné meg a strasbourgi döntést - derült ki az RTL Híradóból.

„Különböző egészségügyi problémák miatt, maximum napi 1-2 órát értelmes, nem betegséggel való megküzdés, jutott ki nekem, mondjuk olvasás. Hosszútávon ez kevés” - nyilatkozta.

Karsai Dániel állapota rohamosan romlik.
Karsai Dániel állapota rohamosan romlik.
Fotó: Fotó: Bánkuti András

Karsai Dániel pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy így érje el, legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Ügye körül óriási társadalmi párbeszéd alakult ki, az öccse, Karsai Péter népszavazási kezdeményezést is indított, ami elbukott az első körben a Nemzeti Választási Irodánál. 

„Nem tudom, mikor lesz döntés, de sajnos most meg kell tennem azt a nyilatkozatot a bíróság felé, amit reméltem, hogy nem kell. Hogy ha nem érem meg az eljárás végét, az öcsém belép a helyemre és folytatja” - mondta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!