2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ügyészség részleteket közölt a Magyar Péter hangfelvétele kapcsán indult nyomozás állásáról.

Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette az ügyészség álláspontját a Völner-Schadl-ügy kapcsán Magyar Pétertől kapott új információkkal kapcsolatban.

Fürcht elmondta, hogy

"egy nyomozás van folyamatban, amit az ügyészség rendelt el. Ezek a hangfelvételek egy tanúvallomás keretében le lettek foglalva, szemlézve. Ez a nyomozás folyamatban van. Tegnap is folytak nyomozási cselekmények, ma is folynak, jövő héten is fognak."

Elárulta azt is, hogy szerdán tanúként hallgatták ki az egykori igzazságügyminisztert, Varga Juditot is, de arról nem beszélt a főügyész, hogy Varga mit mondott. (Szerda este egyébként kétórás interjút adott egyébként Varga Judit, de ebben csak magánéletéről beszélt, azt sem említette meg, hogy egyáltalán járt ebben az ügyben az ügyészségen.)

A főügyész kifejtette, hogy a hangfelvételnek az a része igaz, hogy az ügyészség független, sőt Polt Péter sem szorul "az ő mentegetésére", hiszen maga Polt indítványozta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

Arra a vádra, hogy Rogán Antalék kihúzattak részeket az iratokból, a főügyész azt mondta, „nagyon-nagyon örülne egy olyan szekrénynek, amiből kiesnek a bizonyítékok”, és azokból vádat lehet emelni, de nem így működik: helyette tanúkat hallgatnak ki, lehallgatnak. A vádiratba pedig azokat teszik be a nyomozás végén, amiket bizonyítékoknak ítélnek meg, és alá tudják támasztani a vádat.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!