2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kedd reggeli meghallgatása, valamint a nyilvánosságra hozott hangfelvétel után este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a követőit. 

A Telex beszámolója szerint a kezdés előtti percekben már az úttest is megtelt. Magyar Péter beszédét azzal kezdte, hogy mindenki maradjon békés, és ne üljenek fel az esetleges provokációnak. A portál tudósítása szerint beszélt a pedofil botrányokról, a korrupcióról, és a szerinte kézi vezérléssel működő titkosszolgálatokról, majd a reggel átadott hangfelvételt is megemlítette.

„Nem hagyjuk, hogy eltusolják az elmúlt harminc év legnagyobb jogi és politikai botrányát. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok és a Döbrögik országa, hanem a Ludas Matyiké”

– mondta Magyar Péter. Követelte a Völner-Schadl ügy független, objektív kivizsgálását, miközben a tömeg azt skandálta, hogy Polt „Mondjon le”.

Megtelt a Markó utca
Megtelt a Markó utca
Fotó: Privátbankár/Mfor/Izsó Márton

Magyar Péter a 444 beszámolója szerint azt mondta, Polt Péternek haladéktalanul távoznia kell. De nemcsak a legfőbb ügyésznek, hanem a helyetteseinek is, hogy legalább ezzel járuljanak hozzá, hogy az ügyészek valódi tényfeltárást végezhessenek egy olyan ügyben, ahol a korrupt végrehajtók és a politikai megbízói több tízezer magyar család életét tették tönkre. 

A többezres tömeg a Markó utcából a Kossuth térre vonult. Magyar Péter a 444 kérdésére elmondta, a Kossuth téren újabb tüntetést jelent majd be. Ezt megtette: április 6-ára, délután három órára ugyanide nagy tüntetésre hívta a támogatóit. Előzőleg a tér sarkán egyebek között azt mondta, hogy "Nem úszthatja meg Rogán Antal, Polt Péter és a maffiaállam feje, Orbán Viktor sem. Követeljük, hogy távozzanak a hatalomból".

Magyar Péter beszédét teljes terjedelemben itt nézheti meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!