3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ehhez nem kell mást tennie, csak ingyenesen regisztrálnia a Medián ügyvezető igazgatójával június 5-én, szerdán délután fél 4-kor kezdődő élő, online beszélgetésre.

Az önkormányzati és európai uniós parlamenti választások hetébe léptünk és túlzás nélkül állítható, hogy a rendszerváltás óta lebonyolított valamennyi voksolásnál nagyobb a bizonytalanság atekintetben, mi lesz a végeredmény. Méghozzá Magyar Péter közéletbe való berobbanása miatt. Most szinte mindenki azt találgatja, vajon az újsütetű politikus régóta nem látott elánnal folytatott kampánya mennyit hozhat a Tisza Pártnak. Legyőzhető-e a Fidesz? És mi lesz a „hagyományos” ellenzékkel?

E tekintetben ilyenkor mindig, mindenhol, vagyis szerte a világban a közügyek iránt érdeklődő választópolgárok értelemszerűen a közvélemény-kutatóktól remélnek némi fogódzót. Ám a már említett bizonytalanság az e szakmát idehaza művelők kutatási eredményeiben is visszatükröződik. Még soha nem volt ekkora eltérés közöttük.

Vajon mi lehet ennek az oka? Erről is kérdezzük az egyik érintett, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatóját, Hann Endre szociálpszichológust a Klasszis Média Lapcsoport következő klubrendezvényén. Beszélgetőpartnerünkre azért esett a választásunk, mert a Medián az a közvélemény-kutató, amelynek az 1990-től lezajlott választások előtti előrejelzései a legközelebb voltak a végeredményekhez.

Ön is kérdezhet június 5-én, szerdán fél 4-től a Klasszis Klub vendégétől, Hann Endrétől
Ön is kérdezhet június 5-én, szerdán fél 4-től a Klasszis Klub vendégétől, Hann Endrétől
Fotó: Bánkuti András

Következő klubrendezvényünk arra is alkalmat ad, hogy egy kicsit belemélyedjünk a közvélemény-kutató szakma műhelytitkaiba. Mindenekelőtt abba, hogyan változott a módszerük az utóbbi közel három és fél évtized során, mennyire más most a kérdezés és a kérdezőbiztosok dolga, mint mondjuk volt az 1990-es években, az internet rohamos térhódítása előtt, vagy a 2020 tavaszán kitört Covid-világjárványt megelőzően.

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Hann Endrének, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A június 5-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!