1p

Hiába jelentette be Tuzson Bence igazságügyi államtitkár, hogy minden középiskolásnak ingyen lesz a jogosítvány, kiderült, hogy ez így nem igaz. 

Csütörtök reggel jelentette be Tuzson Bence igazságügyi miniszter, hogy 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak, hozzátéve, hogy ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is.

Egyáltalán nincs szó még tömeges ingyenességről. Fotó: Depositphotos
Egyáltalán nincs szó még tömeges ingyenességről. Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Csütörtök délután azonban a fideszes politikus máris helyesbítette a reggeli bejelentését Facebook-oldalán, amit az index.hu szúrt ki, hogy

„az állam idén pilot jelleggel indítja el a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését, és a cél, hogy a jövőben ez teljes körű legyen.”

Ehhez még annyit tett hozzá, hogy 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás.

A különbség a kettő között az, hogy az összes középiskola helyett csak néhány kiválasztott iskolában lesz lehetőség az ingyenjogsi megszerzésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!