2p

A kulturális és innovációs miniszter erről a Mandinernek beszélt.

Csák János a lap kérdésére válaszolva megerősíttte, hogy igaz a hír, hogy benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek.

Csák János - saját bevallása szerint - teljesítette feladatát
Csák János - saját bevallása szerint - teljesítette feladatát
Fotó: HírTV

"Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítmény követelmény: mi az, amit végre kell hajtani, és ez mennyi időbe kerül -  tárta fel a Mandinernek a miniszter.  Három dolgot kért tőlem a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket. A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal.  Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. 

E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek" - mondta.

A minisztérium honlapján közölt önéletrajza szerint az 1962-ben Budapesten született Csák János: 

  • A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem) Pénzügy és Szociológia szakán szerzett diplomát 1987-ben. További tanulmányokat folytatott a University of Michigan Business School vezetőképzőjében, valamint az INSEAD-on. 
  • 2009 és 2010 között a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation-ben és a grand rapids-i Acton Intézetben volt vendégkutató politikai gazdaságtan és energiabiztonság témákban.
  • Pályafutása során több cég vezérigazgatójaként, illetve igazgatósági tagjaként tevékenykedett Európában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is, többek között a Matáv (pénzügyi igazgató, 1993-2000), a MOL-csoport (elnök, 1999-2000), a T-Mobile Magyarország (elnök, 1997-2001), a Creditanstalt Investment Bank (CA-IB), a Budapest Bank (GE Money Bank), a Richter Gedeon Nyrt. (független igazgatósági tag, 2014-2019), és a Falcon Oil and Gas Ltd. és a Wildhorse Energy Ltd. igazgatósági tagjaként.
  • 2011-2014 között Magyarország londoni nagyköveteként szolgált.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!