2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lejárt a jótállás, megsüllyedt a padka a százmilliókból felújított úton.

Borzalmas állapotban volt a Makót Hódmezővásárhellyel összekötő, tehát Lázár János országgyűlési képviselő szavazókörzetében található 4414-es út, mielőtt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt és a Hódút 2018-ban felújította.

Az Átlátszó cikke szerint a felújítás előtt az 1-5-ig terjedő értékelési skálán, ahol a legrosszabb állapotot az 5-ös jelzi, 4,7-est kapott az út burkolatának állapota, igencsak időszerű volt tehát a felújítás.

Ez azonban nem sikerült túl jól, ugyanis már 2018-ban elkezdett hullámosodni az útburkolat, ám akkor azzal nyugtatták a helyi vezetők a közvéleményt, hogy a mászaki ellenőrzés során a hibákat ki fogják javítani.

A felújítást 617 millió forintból elvégző konzorcium 48 hónap (tehát 2022-ig tartó) teljes körű jótállást vállalt a munkára, és nem tudni, ennek keretében milyen munkákat végeztek el, viszont tény, hogy a felújítás után 2,8-asra javult az út állapotának besorolása, viszont 2023-ra ismét a "tűrhető" kategóriába tartozó 3,1-re romlott az érték. A helyszínen készített fotók szerint pedig az útpadka már megsüllyedt több helyen is, a veszélyre táblák is figyelmeztetik az autósokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!