4p

Pár éve még Mészáros Lőrinc exfelesége volt az egykori Flamingo 24 by Talentis Kft. egyik ügyvezetője, ma már varázslatos átalakulás után immár Talentis Event and Marketing Kft. néven feltámadt poraiból és megtízszerezte a nyereségét.

Mészáros Lőrinc lassan az üzleti élet teljes spektrumát lefedi. Rendezvényszervezésre már jó pár évvel ezelőtt létrehozta a Flamingo 24 by Talentis Kft.-t, egyik ügyvezetője épp az exfelesége, Mészárosné Kelemen Beatrix volt, ám ez sem jelentett garanciát, a cég akkoriban még egyáltalán nem hozta be a várakozásokat. Sőt, 2019-ben erőteljesen veszteséges évet zárt.

Ezek után keresztelték át 2020-ban a céget Talentis Event and Marketing Kft.-re (TEAM), utalva arra, hogy a rendezvény- és konferenciaszervező vállalkozás a Mészáros-féle Talentis Group Zrt.-hez tartozik. Nem sokkal ezután az izmos veszteségek miatt a névváltoztatáson átesett cég törzstőkéjét 40 millió forintról 3 millióra szállították le. 2021. szeptember 2-án aztán az időközben a leggazdagabb magyarrá avanzsálódott férjétől elvált Kelemen Beatrix kilépett a cégből.

Mészáros Lőrinc a Felcsúti Akadémia marbellai edzőtáborozásán 2024. januárjában
Mészáros Lőrinc a Felcsúti Akadémia marbellai edzőtáborozásán 2024. januárjában
Fotó: Facebook

Azóta a cégnél jókorát fordult a kocka, és 2023 augusztusára olyan kardinális pénzügyi változások következtek be a vállalkozás életében, hogy

nemcsak visszakorrigálták a cég tőkéjét, hanem az eredeti összeg többszörösére, 100 millióra emelték.

Csak érzékeltetésül: még az anyacégnek, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-nek is „csak” 52 millió forint az alaptőkéje.

A cég pár évvel ezelőtti vesztesége tehát már a múltba vész. Az Opten adatai szerint 2020-ban történt a nagy ugrás. Míg 2018-ban még csak közel 122 millió forintos forgalmat bonyolított le a társaság, addig 2022-ben már csaknem 4,2 milliárdosat.

Azaz a TEAM 34-szeresére (!) növelte nettó árbevételét négy év alatt. Az eredmény is követte a hihetetlen tendenciát: hiszen a 2018-as 30 milliós profitot 2019-ben közel 69 milliós veszteség követte, a 2022-es évet viszont már 295 milliós nyereséggel zárták - csaknem tízszer nagyobbal, mint négy évvel korábban.

Minden bizonnyal a növekedés tavaly sem állt meg, de hamarosan úgyis jönnek a 2023-as eredmények. 

Ilyen az MBH házi rendezvényesének lenni

A Talentis Event egyik legközelebbi rendezvénye, a Vál-völgyi Zsúr májusban, a pünkösdi hétvégén lesz a Hatvanpuszta szomszédjában található Alcsúti Arborétumban, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjének helyszínén. Ez már a 8. Vál-völgyi Zsúr, melyet kezdetben még a Felcsúti Önkormányzat szervezett. A zsúrozók kedvezményesen igénybe vehetik a Vál-völgyi kisvasútat is, amelynek három megállója van: a Puskás Akadémiától indul, majd megáll Felcsúton, az Alcsútdobozi Arborétiumnál, majd visszazakatol a Puskás Akadémiáig.

A rendezvényszervező cég hihetetlenül szépen alakuló számain nincs mit csodálkozni, hiszen ömlenek a többszáz fős megbízások Mészáros Lőrinc közvetett többségi tulajdonában lévő gigabankjától, az MBH-től, egyenesen az üzletember saját, házi rendezvényszervezőjéhez.

A cég honlapja szerint csak az elmúlt hónapokban olyan eseményeket hoztak tető alá, mint az MBH Bank Aranygálája Egerszalókon, a bank középvállalati gálavacsorája a Millenárison, karácsonyi gálavacsorája Budapesten, a bank vállalati konferenciája a Budai Várban található felújított Lovardában, a bank befektetési gálaestje a Néprajzi Múzeumban, a bank Junior Príma díjátadója a Duna Palotában, a bank családi piknikje a Hungexpón, és a bank Business Star’s Night nyárindítója a Várkert Bazárban.

De a szintén Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Hungarikum Alkusz konferenciáját is a cég szervezte a Várkert Bazárban. Ahogy a Mészáros Csoport és a szintén saját ZÁÉV Zrt. karácsonyi gálarendezvényeit is Felcsúton a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontban, vagy a Puskás Akadémia mezbemutatóval egybekötött karácsonyi gáláját, a szintén az üzleti portfólióba tartozó V-Híd Zrt. karácsonyát a MOM Sportban, vagy az ugyancsak saját Sunhill Rooftop & Sky Bar megnyitóját a Tabánban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!