2p

A Tisza Párt nagyon jól járhat azzal, ha beül a megerősödött Néppárt európai parlamenti frakciójába.

„Ha a Tisza belép a Néppártba, akkor birtokában lesz bizonyos információs csatornáknak, pozíciókat kaphat a pártban vagy a frakcióban, és ügyesen építkezve vissza tudja szerezni a magyar pozíciókat a legnagyobb európai parlamenti pártban. Ez még komoly veszteségeket okozhat Orbánnak” – jelentette ki Feledy Botond külpolitikai elemző laptársunknak, a Privátbankárnak adott interjúban.

Hozzátette: a Tisza Pártnak körülbelül a hatodik legnagyobb delegációja lehet a néppárti frakcióban. „Ez szerintem komoly sztori lesz” – fogalmazott.

Sokat érhet a néppárti tagság Magyar Péter pártjának
Sokat érhet a néppárti tagság Magyar Péter pártjának
Fotó: Facebook/Magyar Péter

Szerinte az új pártok esetében a többi európai országban is a reményre, a változásra szavaznak az emberek, illetve klasszikus protesztszavazás történik – ebbe a vonalba tartozik a Tisza Párt is. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy ezeknek a pártoknak nehéz egybetartani a saját táborukat, hiszen az ideológiailag nem egységes, hanem valami ellen van.

A Fidesz a korábbinál lényegesen gyengébb választási szerpelésével kapcsolatban Feledy Botond kifejtette: Orbán Viktor „végső erőpozícióját az fogja meghatározni, hogy melyik EP-frakcióhoz csatlakozik majd a Fidesz. (…) Az biztos, hogy a renoméjából elvesz, hogy kevesebb képviselőt  küldhet (11-et), mint 2019-ben (13-at)".

A teljes interjút itt olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!