3p

A TISZA Párt nem fogadja el, ha nem élőben, vagy nem főműsoridőben kerül sor a köztelevízióban a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító párt listavezetőjét.

A párt vezetője, magyar Péter Facebook bejegyzésében így fogalmazott: 

Először is örülök, hogy 18 év után sikerült elérnünk, hogy a Fidesz listavezetője kénytelen legyen leülni egy választási vitaműsorban a kihívókkal. Másodszor, örülök, hogy a TISZA Párt néhány nap alatt elérte azt, amit őfelsége ellenzékének több, mint egy évtizede nem sikerült, nevezetesen, hogy valódi választási vitaműsor legyen a köz” televízióban. Az persze egészen elképesztő, hogy egy, a közmédiában megrendezésre kerülő választási vitaműsor nem teljesen magától értetődő dolog az Európai Unió egyik tagállamában.

Magyar Péter az élő előadásmódot szereti
Magyar Péter az élő előadásmódot szereti
Fotó: Facebook/Magyar Péter

Megkaptam a közmédia tájékoztató levelét, hogy lesz vita. Viszont, az alábbiak nem derülnek ki a levélből:

 • mikor, milyen idősávban és hol lesz a vita;
 • élő, egyenes adásban közvetítik-e a vitát;
 • kik vesznek részt a vitán;
 • nézők előtt zajlik-e a vita, vagy zárt stúdióban;
 • ha nézők előtt, akkor ki hívja a nézőket;
 • milyen sorrendben szólalnak meg a résztvevők, kinek a döntése alapján, esetleg sorsolással dől-e ez el;
 • a kezdő megszólalás és a végszó sorrendje, szabályai;
 • milyen hosszú műsoridőt szánnak a vitára és mekkora lesz a résztvevők számára rendelkezésre álló időkeret;
 • hány kérdés lesz, minden résztvevő minden kérdésre reflektálhat-e;
 • valódi vita lesz-e, vagy csak mindenki elmondja a Rogán Antal által lediktált kérdésekre a válaszait;
 • ki lesz a vita moderátora, ad-e legalább egy keveset a látszatra a köz”média hírhamisításban jeleskedő vezetése, hogy ne az egyik kipróbált propagandistájuk vezesse a vitát;
 • a vita ismétlésének szabályai, annak biztosítása, hogy az utólagos vágásokat, a köz”média által előszeretettel használt manipuláció lehetőségét miként zárják ki;
 • a vita formátuma és stílusa;
 • milyen technikai eszközöket, vizuális elemeket használnak, lesznek-e bejátszások a vita alatt (ha igen, akkor ezeket előre egyeztetik-e)

Egy objektív, pártatlan, európai választási vitaműsorhoz legalább a fenti kérdésekre tudni kellene a választ. Egy normálisan, nem a propaganda zászlóshajójaként működő köz”médiában, már eleve ezen kérdésekre adott válaszokkal küldték volna ki a meghívót."

A közmédia bejelentése óta Donáth Anna, Dobrev Klára, Róna Péter és Vona Gábor is jelezte, hogy ott lesz a vitán. Szombat délután Deutsch Tamás, a Fidesz listavezetője is csatlakozott hozzájuk - teszi hozzá a 444.

Magyar nem bízik a közmédiában

Utoljára tegnap köptek szembe minden szakmai alapelvet és sértettek jogszabályt, amikor a TISZA Párt országjárásának putnoki állomásáról tudósítottak” - teszi hozzá Magyar Péter bejegyzésében. Mint ismeretes, felolvastam a helyszínen a fideszes polgármester, Tamás Barnabás, obszcén és vállalhatatlan szavait és azt, hogy lefejezést helyez kilátásba a vele egyet nem értők számára. Ezek után a köz” média a beszámolójában az én számba adta ezeket a szavakat és azt állította, hogy én káromkodtam és én fenyegettem obszcén szavakkal a templomból kijövő polgármestert. Egy ilyen tudósítás” után még Észak-Koreában is csettintettek volna.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!