2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ismét az önök véleményére voltunk kíváncsiak - ezúttal Magyar Péterék új pártjának neve kapcsán. 

Fontos bejelentést tartogatott szerdára Varga Judit volt férje, a NER-ből kiugrott Magyar Péter, ugyanis elárulta, hogy beadták a Nemzeti Választási Bizottságnak azon párt nyilvántartásba vételi kérelmét, amellyel indulni akarnak a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választáson.

A párt nevét eredetileg titkolni akarta, azonban pillanatok alatt kiszivárgott a sajtóba, így megerősítette, a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indulna a választásokon.

Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk arra, hogyan értékelik olvasóink a névválasztást – mint mindig, Magyar Péter ismét lázba hozta önöket, és több ezren árulták el véleményüket:

Ahogy az grafikonunkon is látszik, olvasóink döntő többsége szerint jó névválasztás történt, összesen pedig a válaszadók több mint 70 százaléka készül arra, hogy Magyar Péteréket támogassa a választásokon. A Tisza név még azoknak is bejött, akik egy másik táborban állnak, hiszen a válaszadók 8,6 százalékának tetszik úgy a név, hogy szavazatukat máshová fogják majd húzni.

Vízügyekben jártas olvasóinkat viszont egy gyakorlatiasabb kérdés érdekelte: ha már folyókról nevezünk el pártokat, akkor miért Tisza, miért nem Duna? Erre az opcióra 8,3 százalék voksolt.

Összességében Magyar Péter nagyon is elégedett lehet gyorsfelmérésünk eredményével, hiszen amellett, hogy a Tisza egy könnyen ragozható, megjegyezhető, rövid pártnév, úgy tűnik, hogy a potenciális választóknak is bejött.  

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!