2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Rogán régi ellenfele kérte Varga Judit politikai pályára lépett volt férjének segítségét.

A június 9-én esedékes választásokon Juhász Péter független polgármester-jelöltként, az ellenzék jelentős részének támogatásával indul majd az V. kerületi pozícióért, ilyen minőségében fordult most Magyar Péterhez segítségért.

Magyar Péter újabb ügyben kaphat muníciót?
Magyar Péter újabb ügyben kaphat muníciót?
Fotó: Privátbankár/Mfor/Izsó Márton

A politikus Facebook-oldalán hosszas nyílt levelet tett közzé Magyar Péternek címezve, ebben egyebek mellett a következőket írja:

közel 10 éve, 2014. decemberében tettem meg a feljelentést, amiben levezettem, és  bizonyítottam, hogy a Rogán-féle 5. kerületi bűnszervezet hogyan tette lehetővé, és hogyan valósította meg a belvárosi ingatlanok szisztematikus eladását Rogán partnereinek, köztük súlyos bűnözőknek, például Portik Tamás és Habony Árpád köreinek.

Ezzel megvalósították a hűtlen kezelést, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva a kerületnek. A büntetési tétel felső határa 10 év szabadságvesztés. Az ügyészség érdemben nem foglalkozott a feljelentéssel, a szokásos módon elmismásolták.

A rendkívül súlyos állításokat Juhász azzal folytatja, hogy miután Magyar jelenleg rendkívül nagy médiafigyelmet élvez, esélyt lát arra, hogyha az erről szóló bizonyítékokat ő viszi magával az ügyészségre, van esély arra, hogy ne tudják ezeket újból elkenni.

Hozzátette, úgy tudja, az elévülési idő a büntetési tétel felső határa, 10 év, ezért még van kis idő, fél év az elévülésig. A polgármester-jelölt ezért ezzel a kéréssel fordult Magyar Péterhez:

ezért kérlek, ha legközelebb bemész az ügyészségre, tedd meg a feljelentést ebben az ügyben is, hogy ne évülhessen el!

Az V. kerület olyan, amilyen volt?

Juhász Péter hozzátette, ez az ügy a nagy képnek is része. Úgy fogalmazott,

az 5. kerületben fejlesztette ki Rogán az intézményesített korrupciót, a lejárató propagandát, és az ellenzék belekorrumpálását a rendszerébe. 

A politikus kiemelte, számára mindez különösen fontos, ugyanis Budapest számos kerületével szemben, az V. kerületben még nem történt meg a rendszerváltás. Ma is ugyanazok ülnek mind a fideszes, mind az ellenzéki képviselői helyeken,

akik 2007-ben maguk is megszavazták az ingatlanhasznosítási rendelet módosítását, ami lehetővé tette ezt a szervezett bűncselekményt.

Juhász Péter teljes posztját itt tudja megnézni:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!