2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bús Balázs korábban 13 éven át vezette a 3. kerületet - úgy tűnik, ennyi elég is volt az óbudaiaknak, másodszorra még jobban kikapott Kiss Lászlótól.

Budapest második legnépesebb kerületében, Óbuda-Békásmegyeren Kiss László polgármester a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik közös jelöltjeként állt csatasorba az újrázásért, fő kihívója pedig a korábbi fideszes polgármester, Bús Balázs volt, aki legutóbb szoros versenyben kapott ki Kiss Lászlótól. 2024-ben rajtuk kívül a Mi Hazánk képviseletében Balogné Marosvölgyi Anna és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Budai Sándor Viktor indult el a polgármesteri címért. Ahogy korábbi beharangozó cikkünkben írtuk, az óbudai kampányban is kéz a kézben járt az ígérgetés és a lejáratás:

Ilyen felvezetés után jelentős mozgósításba kezdtek a pártok, az egyébként is magas országos átlagnál is nagyobb arányban mentek el szavazni az óbudaiak és békásmegyeriek: a részvételi arány 60 százalék fölötti volt. 

2019-ben kevesebb mint 500 szavazattal verte meg Kiss László Bús Balázst, 2024-ben ennél jóval nagyobb lett a különbség az ellenzéki összefogás jelöltjének javára. 90 százalékos feldolgozottság mellett majdnem 5 ezer szavazattal vezet a regnáló polgármester - ez 9 százalékpontos különbséget jelent, a képviselő-testületben pedig bőséges többsége lesz az ellenzéki összefogásnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!