2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Furcsa eset történt meg egy olvasóval, aki arra vonatkozó kérdést tett fel az MTVA-nak, miért nem rendezik meg az EP-választási vitát? 

Amikor még úgy nézett ki, hogy nem lesz EP-választási vita a köztévében, a 444 egy olvasója levelet írt az MTVA-nak. Május 10-én kora délután megkérdezte az MTVA sajtóirodájától, hogy miért nem adnak helyet egy EP-listavezetői vitának.

Szűk egy órával később a következő választ kapta az MTVA egyik munkatársától:

"Nem tudom, hogy ki ő, gondolom valami honpolgár. Nem válaszolunk neki."

Vajon szűrik, hogy kinek nem válaszolnak, vagy egységesen ki van adva az MTVA munkatársainak, hogy nem reagálhatnak a nézői kérdésekre?
Vajon szűrik, hogy kinek nem válaszolnak, vagy egységesen ki van adva az MTVA munkatársainak, hogy nem reagálhatnak a nézői kérdésekre?
Fotó: MTI

 

A levélíró gyorsan rájött, hogy véletlenül rossz címre küldte el az emailt, így 2 perccel később már meg is próbálta visszahívni az üzenetét - számol be az esetről maga a 444

A portál szerint nem sokkal a baki után kiderült, hogy a köztévé mégis rendezne EP-listavezetői vitát. Magyar Péter még csütörtökön helyezte kilátásba, hogy tüntetést szervez a közmédia székháza elé, amennyiben nem lesz vita vagy nem olvassák be a tévébe a követeléseiket.

A közmédia bejelentése óta Donáth Anna, Dobrev Klára, Róna Péter és Vona Gábor is jelezte, hogy ott lesz a vitán. Szombat délután Deutsch Tamás, a Fidesz listavezetője is csatlakozott hozzájuk. Magyar azonban továbbra is csak meghatározott feltételek teljesülése esetén vitázna. 

A lap kereste az ügyben az MTVA-t, megkérdezték, hogy van-e központi utasításuk, miszerint a nézői levelekre nem válaszolnak. És amennyiben létezik ilyen, akkor kiknek az érdeklődésére reagálnak, de egyelőre nem érkezett válasz. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!