2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A következő napokban az Nemzetgazdasági és az Energiaügyi Minisztérium bejelenti az új otthonfelújítási program részleteit - hangzott el a csütörtöki győri gazdaságfejlesztési fórumon. Ezzel kapcsolatban már egy felmérés is fut, a kérdőívet még ki lehet tölteni.

Ezt mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a győri gazdaságfejlesztési fórumon. 

Nagy elmondta azt is, hogy eddig a CSOK Pluszra 2000 család jelentkezett, a beérkezett igény 49 milliárd forint. Szintén jelezte, hogy hamarosan jönnek ki a GINOP Plusz programok is.

Fel kell készülni arra, hogy július elseje után is marad a kamatstop

– mondta a tárcavezető, aki szerint ebből ki kell jönni előbb-utóbb, de még korai, ugyanis a fogyasztás helyreállását negatívan érintené a kivezetése.

A kérdés csak az, milyen feltételekkel indul újra
A kérdés csak az, milyen feltételekkel indul újra
Fotó: MTI

Nagy Márton elmondta, hogy tavaly a kiskereskedelmi forgalom több mint 8 százalékkal esett vissza, és a turizmus sem mutatott "olyan jelentős kirobbanó formát", ám az idén februárban már a kiskereskedelmi forgalom és a turizmus is emelkedett. "Pozitív a tendencia, úgy látjuk, hogy a fogyasztás kezd helyreállni" - fogalmazott.

Hozzátette: megvizsgálták, hogy mik voltak a fogyasztáscsökkenés okai tavaly, és a családok 81 százaléka azt jelezte, hogy az infláció miatt csökkentette fogyasztását. 

Az új otthonfelújítási támogatással kapcsolatban fut az Ígylakunk.hu felmérése, még ki lehet tölteni a kérdőívet IDE KATTINTVA. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!