2p

Az új köztársasági elnök beiktatási vacsoráján, amit a Karmelitában rendeztek. A házigazda maga Orbán VIktor volt.

Bár a nyilvánosság előtt Orbán Viktor a nevét sem mondta ki az elmúlt egy hónapban, a NER-elit számára rendezett fogadásra meghívta a lemondott államfőt. Novák Katalin a férjével érkezett az eseményre - tudta meg a 24.hu.

Az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás beiktatása ugyan visszafogott keretek között zajlott le hétfőn a Parlamentben, aznap este a nyilvánosság kizárásával ünnepi vacsorát tartottak a NER-elit számára a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban. A lap információja szerint az eseményen, amelynek Orbán Viktor volt a házigazdája, 80–100 meghívott vett részt: kormánytagok és vezető fideszes politikusok mellett az üzleti élet egyes szereplői, művészek, akadémikusok, alkotmánybírók.

Novák Katalin lemondott köztársasági elnök ott volt az őt követő köztársasági elnök beiktatási vacsoráján. Fotó: MTI
Novák Katalin lemondott köztársasági elnök ott volt az őt követő köztársasági elnök beiktatási vacsoráján. Fotó: MTI

A vacsorán a kormányfő mondott rövid beszédet, amelyben üdvözölte a korábbi alkotmánybírósági elnök államfői kinevezését.

A rendezvénynek volt egy „meglepetésvendége” is: sokak számára váratlanul feltűnt ugyanis a lemondott köztársasági elnök, aki szintén helyet kapott az egyik asztalnál. Novák Katalin a férjével együtt érkezett a fogadásra.

Novák február 10-én jelentette be lemondását, miután hatalmas közfelháborodást váltott ki azzal, hogy kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki egy pedofilügy eltussolásáért kapott börtönbüntetést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!