2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miért adott kegyelmet valakinek, aki a jogerős ítélet szerint is részt vett egy pedofil bűncselemény eltussolásában?

Nem sokat látthattuk a kegyelmi botrány kipattanása és lemondása óta a bukott köztársasági elnököt. Hallani pedig pláne nem hallhattuk, így azóta sem tudjuk, mégis milyen ötlettől vezérelve adott kegyelmet K. Endrének, aki a bicskei pedofilügy eltussolása érdekében tett komoly erőfeszítéseket a bírói ítélet szerint. (Mindenesetre nemrég az Országgyűlés módosította az Alaptörvényt, megpróbálva kiküszöbölni, hogy egy köztársasági elnök a jövőben ugyanekkora bakot lőhessen.)

Novák Katalin most előkerült: a magyar válogatott mezét magára öltötte, és szurkolni indult Stuttgartba, ahol az Európa-bajnokságon Magyarország a házigazda németek ellen lépett pályára. A 2-0-ás német győzelemmel véget ért meccs után a Telex videós stábja próbálta megtudni a választ arra az egyetlen kérdésre, amire még sosem volt hajlandó választ adni: miért adott kegyelmet? 

Novák Katalin lemondó nyilatkozata közben a Sándor-palotában 2024. február 10-én. A legfontosabb kérdésre azóta sem adott választ - most sem
Novák Katalin lemondó nyilatkozata közben a Sándor-palotában 2024. február 10-én. A legfontosabb kérdésre azóta sem adott választ - most sem
Fotó: MTI/Sándor-palota

Ahogy a Telex cikk megjegyzi, Orbán Viktor miniszterelnök is mindig Novák Katalinhoz irányítja válaszért azokat, akik ezt a kérdést felteszik - hiába azonban, mert a volt köztársasági elnök ismét csak annyit mondott:

a lemondását bejelentő beszédében már válaszolt a kérdésekre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!