2p

Biztos nem tesz jót a III. kerületi önkormányzat imidzsének sem. 

Letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét, továbbá azt az önkormányzati cégvezetőt, akit szintén kedden vettek őrizetbe. A hatóságok kedden vették őrizetbe az alpolgármestert és a cégvezetőt vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt - írja a 24.hu

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egy hónapos letartóztatását, és annak az önkormányzati cégvezetőnek a letartóztatását is, akit ezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésével gyanúsítanak.

Pont a választások után történt, hogy őrizetbe vették az alpolgármestert
Pont a választások után történt, hogy őrizetbe vették az alpolgármestert
Fotó: Facebook

A gyanúsítás szerint egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

Kedden az ügyészség házkutatást tartott az önkormányzatnál, s szkennelt iratokat foglaltak le. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint azért indult nyomozás, mert úgy vélik, fiktív szerződéseket köthettek Óbuda önkormányzatával.

Erre reagálva Vitézy Dávid - még mindig a főpolgármesteri székért folytatott kampányának hevében azt posztolta a Facebookon, hogy az őrizetbe vett alpolgármestert maga Karácsony Gergely delegálta a BKK felügyelőbizottságába, s korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke is volt, és akinek a jelölését a kampányban is szóvá tette, hisz Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Hozzáteszi: "Pontosan ezt a gyakorlatot nem szabadna tovább folytatni. Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni. A főpolgármester-választás végeredményétől függetlenül továbbra is így gondolom."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!