1p

A nem jogerős eredmények szerint már vesztes jelölt csütörtökig fellebbezhet - állítólag számos rendszerszintű visszásságról kapott jelzéseket.

Ahogy arról az Mforon is beszámoltunk: megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén. A határozat nem jogerős, ellene jogszabálysértésre való hivatkozással három napon belül lehet fellebbezni. Friss Facebook-posztja alapján Vitézy Dávid ezt meg is fogja tenni.

A polgármesterjelölt azt írta: "csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják,

főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni"

- írta Vitézy Dávid.

Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni - tette hozzá. 

Az érvénytelen szavazatok megítéléséről itt írtunk:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!