1p

A volt közlekedési államtitkár visszaadná a járdákat a gyalogosoknak. 

Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár örömmel fogadta, hogy Skóciában hétfőtől általános érvénnyel betiltják a járdán és gyaloglásra szolgáló közterületeken való parkolást.

Vitézy Dávid szerint követendő a skóciai megoldás. Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Vitézy Dávid szerint követendő a skóciai megoldás. Fotó: MTI/Kovács Tamás)
100 fontos (kb. 44 ezer forintos) bírságot fizethet hétfőtől, aki a járdán parkol autójával Skóciában. Négy éves felkészülési idő után a holnapi naptól az összes járdán kijelölt parkolóhelyet meg kell szüntetnie a közútkezelőknek és önkormányzatoknak - írja a hvg.hu Vitézy Dávid Facebook-posztja alapján. A volt közlekedési államtitkár – akit éppen az LMP győzköd, hogy legyen a főpolgármester-jelötjük Karácsony Gergellyel szemben – szerint a gyalogosok biztonsága, a babakocsival és kerekesszékkel közlekedők akadálymentes közlekedése elsőbbséget kell élvezzen.

Úgy vélte, bár történt előremutató lépés, Budapesten még mindig fontos probléma ez. Posztjában kifejti, a város nagy részén a felparkoló autók miatt alkalmatlan a járda arra, hogy azon két ember sétáljon egymás mellett, vagy babakocsival, kerekesszékkel haladhassanak rajta.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!