1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kerület vezetése felvette a kapcsolatot a bevásárlóközpont üzemeltetőjével, hogy tegyék biztonságosabbá az épületet.

“Egyeztetést kezdeményezünk az üzletközponttal, ahol a sokadik öngyilkosság történik, remélve, hogy közösen találunk megoldást” – jelentette be Őrsi Gergely Facebook oldalán.

A II. kerület polgármestere arra reagált, hogy vasárnap ismét leugrott egy ember a Mammut felsőbb emeletéről. A nő életét veszítette. Azt megelőzően pedig alig két hónapja, május 31-én végzett magával egy ember a budai plázában.

Őrsi Gergely szerint az elmúlt 13 évben hét ember lett öngyilkos a budai plázában.

Az öngyilkosságok rendszeres helyszíne lett a Mammut. Fotó: Privátbankár/Mfor/Wéber Balázs
Az öngyilkosságok rendszeres helyszíne lett a Mammut. Fotó: Privátbankár/Mfor/Wéber Balázs

„Többször, többen kerestek meg minket is, hogy tegyük biztonságosabbá az épületet. Mivel a bevásárlóközpont nem középület, az Önkormányzatnak nem áll módjában intézkedni, de mégis szeretnénk elérni változást. Első lépésként felvettük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, reméljük, közösen meg fogjuk találni, hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületet” – fogalmazott a polgármester.

A tegnapi tragédiáról itt írtunk, laptársunk, a Privátbankár.hu kommentárját a témában pedig itt olvashatják: Hullazsák a plázában: meddig asszisztál még a Mammut az öngyilkosságokhoz?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!