2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyar Péter hadat üzen a korrupciónak, közben elhatárolja magát és szervezetét az ellenzéki pártoktól és Orbán Viktortól is. 

A közepet igyekszik elfoglalni, vannak közös vonásai mind Orbánnal, mind az ellenerőkkel. Fő üzenete az, hogy le kell gyűrni a korrupciót, illetve emelni kell az életszínvonalat. Bírálja Brüsszelt, ám egyben közölte, hogy konstruktív viszonyt kell kialakítani az EU-val. Felfogása ez ügyben inkább a Fideszéhez áll közel, ám gyorsan megjegyzi, hogy a klub tagjaként alkalmazkodni kell a szabályokhoz - mondta a hvg360 szemléje szerint Magyar Péter a brit Guardian című lapnak a szombati tüntetés után. 

A neves brit lapnak is beszélt Magyar Péter
A neves brit lapnak is beszélt Magyar Péter
Fotó: Mfor/Izsó Márton Artúr

Magyar Péter elhatárolja magát nemcsak Orbán Viktortól, hanem az ellenzéki pártoktól, de egyaránt várja konzervatívok baloldaliak és liberálisok csatlakozását. A cél, hogy egy párttal indulni tudjon az EP-választáson, miközben egyszerűen nem tudja felfogni, hogy a támogatottsága, saját bevallása szerint 15 és 21 százalék között mozog.

Az mondja, az EP-lista élén ő áll majd, de nem megy Brüsszelbe, hiszen idehaza várja a párt megszervezése. Úgy véli, az ellenzéktől az különbözteti meg, hogy belülről ismeri az orbáni rezsimet. Vagyis, csupán a felszínen számít új embernek, valójában nagyon is tapasztalt. Volt diplomata, egykor belépett a Fideszbe, jó kapcsolatok fűzték a döntéshozókhoz, továbbá közreműködött volt felesége kommunikációjában. Szerinte van elképzelése Magyarországról és úgy látja, meg tudja verni Orbán Viktort. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!