2p

Az Aldiban, a Lidlben és a Pennyben elérhető alapvető élelmiszerek árát havi rendszerességgel vizsgálót Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés áprilisban kedvező eredményre jutott. 

Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár - írja laptársunk, a Privátbankár

Ezúttal lejjebb ment a Privátbankár Diszkont Árkosarának értéke
Ezúttal lejjebb ment a Privátbankár Diszkont Árkosarának értéke
Fotó: Pixabay

Az Aldiban, a Lidlben és a Pennyben forgalmazott alapvető élelmiszerek átlagosan 9822 forintba kerültek április közepén. Ez 0,8 százalékkal marad el a februári 9902 forintos átlagtól és majdnem 5 százalékkal elmarad a tavaly októberi 10 ezer forint feletti összegtől.

A Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés során a kosárban októbertől 19  termék szerepelt: félbarna kenyér, 2,8 százalékos ESL tej és 2,8 százalékos UHT tej, kristálycukor, búzafinomliszt, csirkemellfilé, 1,5 literes ásványvíz, banán, alma, Coca-Cola, őrölt kávé, folyékony mosópor, toalettpapír, gyorsfagyasztott hasábburgonya, folyékony mosószer, tojás, krumpli, tömbös kiszerelésben kapható trappista sajt és spagettivel. Februártól módosult a kosár tartalma, a mosószer és a toalettpapír távozott. Ennek elsősorban az az oka, hogy a mosószereknél több alkalommal is változtak a termékek és a kiszerelések, valamint azt, hogy hány mosásra elegendő egy-egy termék. A toalettpapír pedig azért került ki, hogy a jövőben kizárólag a szóban forgó élelmiszerek diszkontokban elérhető árának változását lehessen nyomon követni.  A felmérésekre minden hónap második felében kerül sor az adott hét csütörtökjén vagy péntekjén, mivel a diszkontok heti új akciói csütörtöktől kezdődnek. 

A végeredményben szerepet játszott az alma árának csökkkenése, valamint a csirkemell. Ugyanakkor a Coca-Cola drágább lett. 

A teljes cikket itt lehet elolvasni

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!