1p

Kutnyánszky Zsolt Krisztián a HM-nél folytatja.

Csütörtök este derült ki, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter indoklás nélkül visszavonta Kutnyánszky Zsolt Krisztián, a tárca európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős miniszteri biztos eredetileg ez év végéig szóló kinevezését.

A péntek este megjelent Magyar Közlönyből azt is megtudhattuk, miért: Novák Katalin ugyanis

"2024. január 20-ai hatállyal a Honvédelmi Minisztérium államtitkárává"

nevezte ki Kutnyánszkyt, aki az Energiaügyi Minisztérium előtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, majd a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára is volt - azóta mindkét minisztérium megszűnt.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint az új államtitkár a haderőfejlesztésért és a védelmi iparért lesz felelős. Kérdés, milyen jogkörökkel és valódi beleszólással fog rendelkezni, ugyanis Orbán Viktor idéntől a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztériumhoz osztotta át a védelmi ipari fejlesztések és beruházások felügyeletét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!