2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Varga Mihály után Szijjártó Pétertől, Rogán Antaltól és Habony Árpád köreitől is magához venne területeket a miniszter.

A 444 cikkéből az derül ki, hogy a lap értesülései szerint az újonnan átnevezett, Nagy Márton vezetette Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerülhetnek át fontos területek január 1-jétől.

A lap szerint "már eldőlt", hogy hamarosan ide tartozik majd

  • a turizmus és a vendéglátás, ezeket eddig a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelte;
  • az űriparfejlesztés és a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának ügye, ezeket Szijjártó Péter Külügyi és Külgazdasági Minisztériumától szerezte meg;
  • valamint az agrártárcától a kereskedelem felügyelete.

Ez szerintük az érintett minisztereket is váratlanul érte, azonban a 444 "több forrásból számrazó információi" szerint Nagy Márton itt sem állna meg, ugyanis Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi tárcájától is át akar venni egy jókora - és jókora költségvetési pénzek felett diszponáló - területet.

"Nagy Márton a teljes védelmi ipart és a HM-ben most Gion Gábor vezette védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkárság nagyobb részét átmozgatná a nemzetgazdasági tárcához"

- fogalmaz a 444 cikke, rámutatva, hogy főleg a védelmi ipar és a beszerzések elvesztésével sok százmilliárdos terület kerülne ki a honvédelmi miniszter irányítása alól, aki a a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkár, Klacsmann Dávid "elvesztésével" egy közeli emberének is búcsút kellene mondjon, Nagy Márton terjeszkedése pedig a felsoroltakon kívül még Habony Árpád érdekeit is sértheti. A végső szót persze majd Orbán Viktor mondja ki, de ezek a változások komoly átrendeződésekre utalhatnak a miniszterelnök kegyeiért és a közpénzmilliárdokért folyó verseny állásában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!