2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szakemberek szerint a különböző élelmiszerekre vonatkozó árstop kivezetése miatt nem várható drágulás.

Bár kotábban sokan tartottak attól, hogy jelentős drágulással jár az árstop kivezetése az élelmiszereknél, most viszont a szakemberek inkább árcsökkenésre számítanak - derül ki az atv.hu összefoglalójából

Szakértők szerint nem lesz drágulás. Forrás: Depositphotos
Szakértők szerint nem lesz drágulás. Forrás: Depositphotos

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, szerinte az árstopok megszűnésével a vásárlók inkább árcsökkenést tapasztalhatnak majd. Úgy látja, az elmúlt időszakban a beszállítók mérsékelték több terméknél is az átadói árakat és ez a kedvezmény továbbra is megmutatkozik. "Eddig is továbbadtuk ezeket a kedvezményeket és ezután is ezt tesszük. Tehát nem kell arra számítani, hogy nagyon jelentős mértékben emelkednek majd ezeknek a termékeknek az árai" - tette hozzá. 

Raskó György agrárközgazdász az atv.hu-nak arról beszélt, hogy az ársapkás termékek nem fognak olyan mértékben drágulni, ahogy egyébként a kereslet-kínálat alapján feltételezhető lenne. Ráadásul várhatóan a mezőgazdasági nyersanyagok ára is mérséklődik. Közölte: "Csökken a gabona, az olajos magvak, a húsok világpiaci árszintje és ez be fog gyűrűzni Magyarországra is. Hogy aztán milyen mértékben, az attól is függ, hogy a forint mostani, ismételt gyengülése meddig fog tartani".  

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!