2p

A váci képviselőtestület a Fidesz-KDNP frakció egyik tagjának szavazatával fogadta el a kormányt elítélő határozatot. Az egyik bezárásra ítélt kisposta pedig egy időre megmenekült.

Vác város honlapján jelent meg a hír, hogy a város képviselőtestületének döntést hozott arról, hogy a november 12-én bezárt deákvári kisposta működéséhez szükséges évi 42 millió forintot a városi költségvetésből biztosítja.

"Az előzményekről annyit: az eredetileg rezsicsökkentési indokkal (november 12-től) bezárt posta helyiség januári újra nyitásához az állami tulajdonban lévő és állami feladatot ellátó Magyar Posta Zrt. a számításai szerint az üzemeltetéshez szükséges költség felét a váci önkormányzattól igényelte. Így nem csak a rezsikiadásnak, hanem a dolgozók bérének és minden más, a működést biztosító költségnek a felét kell a váciak pénzéből állni. Tehát kiderült: szó sincs rezsispórolásról, a kormánydöntéseket végrehajtó cég végleges bezárási céllal hozta meg döntését"

- ismertetik az előzményeket a honlapon.

Volt azonban egy ennél is pikánsabb szavazás, ugyanis ennek kapcsán a képviselő-testület határozatban fejezte ki tiltakozását minden olyan, a Fidesz-KDNP kormány által hozott intézkedés/döntés ellen, amely a magyar emberek terheit tovább növeli, valamint a befizetett közterhek dacára az állami feladatokat – vagy azok finanszírozását – a települési önkormányzatokra hárítja.

Ezt a határozatot is megszavazta Mokánszky Zoltán, a helyi Fidesz-KDNP frakció egyik tagja. A frakcióból két másik tagja egyébként tartózkodott, egyikük pedig szavazás helyett inkább kiment a teremből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!