<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A váci képviselőtestület a Fidesz-KDNP frakció egyik tagjának szavazatával fogadta el a kormányt elítélő határozatot. Az egyik bezárásra ítélt kisposta pedig egy időre megmenekült.

Vác város honlapján jelent meg a hír, hogy a város képviselőtestületének döntést hozott arról, hogy a november 12-én bezárt deákvári kisposta működéséhez szükséges évi 42 millió forintot a városi költségvetésből biztosítja.

"Az előzményekről annyit: az eredetileg rezsicsökkentési indokkal (november 12-től) bezárt posta helyiség januári újra nyitásához az állami tulajdonban lévő és állami feladatot ellátó Magyar Posta Zrt. a számításai szerint az üzemeltetéshez szükséges költség felét a váci önkormányzattól igényelte. Így nem csak a rezsikiadásnak, hanem a dolgozók bérének és minden más, a működést biztosító költségnek a felét kell a váciak pénzéből állni. Tehát kiderült: szó sincs rezsispórolásról, a kormánydöntéseket végrehajtó cég végleges bezárási céllal hozta meg döntését"

- ismertetik az előzményeket a honlapon.

Volt azonban egy ennél is pikánsabb szavazás, ugyanis ennek kapcsán a képviselő-testület határozatban fejezte ki tiltakozását minden olyan, a Fidesz-KDNP kormány által hozott intézkedés/döntés ellen, amely a magyar emberek terheit tovább növeli, valamint a befizetett közterhek dacára az állami feladatokat – vagy azok finanszírozását – a települési önkormányzatokra hárítja.

Ezt a határozatot is megszavazta Mokánszky Zoltán, a helyi Fidesz-KDNP frakció egyik tagja. A frakcióból két másik tagja egyébként tartózkodott, egyikük pedig szavazás helyett inkább kiment a teremből.