<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Noha a bezárások a brutális energiaárra hivatkozva történtek, ennek ellenére ezek a posták áprilisban sem fognak kinyitni – tudta meg Gödöllő polgármestere Fónagy János miniszterhelyettestől. 

Gémesi György Gödöllő polgármestere tett látogatást Fónagy János miniszterhelyettesnél a bezárt posták ügyében, miután a több mint 360 posta bezárása a Gödöllő-Máriabesnyő postát is érintette.

Noha a bezárások a brutális energiaárra hivatkozva történtek, ennek ellenére ezek a posták áprilisban sem fognak kinyitni – emeli ki a polgármester a látogatásán kiderült részleteket.

Akkor nyitják újra, ha az érintett település önkormányzata a teljes működési költség felét kifizeti – tudta meg Gémesi.

A teljes működési költségbe pedig a bérek, a rezsi, a bérleti díj, de még a pénzszállítás is beletartozik – hangsúlyozza.

Szomorú, dühös és csalódott vagyok – írja a polgármester Facebook-posztjában.

A bejegyzésben kiemeli – „egyrészt mert nem erről volt szó, a rezsi költség volt az ok először, másrészt mert a brutális rezsiemelkedés miatt csak néhány önkormányzat tudja ezt vállalni. Kérdés, hogy meddig.”

A polgármester számításai szerint ez több mint tízmillió forint Gödöllő esetében, amit az önkormányzati ciklus végéig, azaz 2024 októberéig biztosan folyamatosan fizetni kellene.

Tehát itt a végleges bezárás elhalasztásáról lehet szó.