<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Rengetegen látják kárát a posta átszervezésének, és egyelőre nem látni, hol a folyamat vége - hangsúlyozta Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Ezerhatszáz hivatal nyitva tartására van megállapodás a kormány és a posta között, jelenleg pedig 2600 hivatal van nyitva - hozott példát a Jobbik politikusa, aki szerint ez azt jelenti, hogy további egységeket zárhatnak be, ellehetetlenítve az érintett településeken élők mindennapi ügyintézését.

További posták zárhatnak be. Fotó: posta.hu
További posták zárhatnak be. Fotó: posta.hu

Jelezte: a kormányoldal elutasította azon javaslatát, hogy ezerről csökkentsék ötszázra azt a népességi határt, amely fölött köteles a településen a posta hivatalt működtetni, ahogy nem támogatták azon felvetését sem, hogy járuljon hozzá a posták működéséhez a tavaly 701 milliárdos nettó árbevételt elkönyvelő Szerencsejáték Zrt.

Dudás Róbert azzal érvelt az utóbbi javaslata mellett, hogy a cég "nagyon komoly árukapcsolással van, és komoly nyereségre tesz szert a posták nyitva tartásából".