1p

Kilenc nappal hasi műtéte után Ferenc pápa péntek reggel elhagyhatta a római kórházat, ahol az elmúlt napokban lábadozott.

A 86 éves Ferenc pápa kerekesszékben távozott a Gemelli kórházból. Az egyházfő üdvözölte a kórháznál összegyűlt újságírókat és hívőket miközben a rá várakozó autóhoz kísérték. "A pápa jól van. Jobb állapotban van, mint korábban" - közölte a katolikus egyházfő távozása után Sergio Alfieri sebészorvos, aki június 7-én megoperálta bélfali sérve miatt.

Alfieri hozzátette, a pápa egészségi állapota már megengedi, hogy akár utazhasson is. Ferenc pápa augusztusra egy portugáliai és mongóliai utazást is tervezett korábban. A Vatikán korábbi közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!