2p

Csillagászati árak várják a budapesti Vörösmarty téren nyílt karácsonyi vásáron az érdeklődőket. Vannak külföldiek is, akik úgy érzik, hogy vastagon fogott a vendéglátósok ceruzája. 

A töltött káposzta 7000, a saslik 5000, a rétes 1800, a flódni 1900 forintba kerül az idei karácsonyi
vásáron belvárosi a Vörösmarty téren – derült ki a Blikk összefoglalójából. Van, ahol 400 forintot kérnek csak azért, hogy az árus becsomagolja a süteményt. 

A Vörösmarty Classic Xmas karácsonyi vásár a Vörösmarty téren a megnyitó napján, 2023. november 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A Vörösmarty Classic Xmas karácsonyi vásár a Vörösmarty téren a megnyitó napján, 2023. november 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

  • A forró tea ára 1000, a forró csokié 2200, egy pohár forralt boré 1350 forint.
  • A gulyás 4500 forint műanyag tálban, asztali kis bográcsban már 8500 forintot kell fizetni érte. A bogrács emlékbe hazavihető.
  • Köretet mindenhol külön számolják. Akad olyan hely, ahol a grillzöldség 4000, a sült krumpli 3000, a párolt káposzta 2500 forint.
  • A tócsnit 2500-3000 forintért adják, feltét nélkül. Sokan választják a marhapörkölthöz.
  • A hússal felextrázott lángos 4500 forintba kerül. 

Az Olaszországból érkezett Andrea és Litzia is ezt kérte, ám igencsak meglepődtek, amikor 50 eurót (majdnem 19 ezer forint) kellett fizetniük.

  • A desszertek 3000 forint körül kaphatók, az egyik legnépszerűbb a gőzgombóc.
  • Mindenhol adnak 1500 forintért kis adag menüt, például zöldséges csirkeragut parázsburgonyával, ám több árus ezt nem veri nagydobra.

Nincs advent sült gesztenye nélkül: 2500 forint 10 deka, tavaly még 2000 volt. „Nem is emeltünk annyival, mint indokolt lenne. Másfélszeresére drágult az olasz gesztenye, a négykilós zsák ára most 20 ezer forint. Valami baj érhette a termést” – szabadkozott az egyik üzlet vezetője. 

Bár az árak nagyon magasak, az adagok is nagyok a cikk szerint, amelyből kiderült az is, hogy több külföldi is készpénzzel akart fizetni, de nem tudtak, mert a Vörösmarty téren csak bankkártyát fogadnak el. A bazilika előtti adventi ünnepi vásáron ugyanakkor készpénzzel is lehet fizetni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!