2p

Benyújtotta lemondását Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester ezt tudomásul vette, a vezérigazgató eddigi munkáját megköszönte.

A közlemény szerint Keszler Ferenc utódjáról a napokban születik döntés, a Fővárosi Vízművek működése biztosított.

A Fővárosi Vízművek önkormányzati tulajdonban van, és ez így is marad - szögezte le a hivatal. Hozzátették: a vízművek ma a budapestieké és az agglomerációban élőké, és így lesz ez holnap is.

Keszler Ferenc a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója a tulajdonosi döntés ellenében a társaság állami tulajdonba adását támogatta. Fotó: Fővárosi Vízművek
Keszler Ferenc a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója a tulajdonosi döntés ellenében a társaság állami tulajdonba adását támogatta. Fotó: Fővárosi Vízművek

"A vízközműszektorban el kell kerülni azt, ami az iskolákkal, az ott dolgozókkal történt azután, hogy az állam elvette az iskolákat az önkormányzatoktól" - fogalmaztak, hozzáfűzve, hogy éppen ezért a Fővárosi Önkormányzat "a köz érdekét szem előtt tartva" augusztus 31-én már határozott arról, hogy nem adja át az államnak a Fővárosi Vízműveket.

"Sajnálatos, hogy a társaság vezérigazgatója, egyben gazdasági vezérigazgató-helyettese a tulajdonosi döntés ellenében a Fővárosi Vízművek állami tulajdonba adását támogatta" - írták a közleményben. Ezért kezdeményezte már egy héttel ezelőtt a Fővárosi Önkormányzat a vezérigazgató hatásköreinek módosítását - közölték, megjegyezve, a vezérigazgató ezt követően nyújtotta be lemondását.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!