2p

Beérkeztek a biztosítókhoz a szombati közlekedési tömegkatasztrófa utáni első kárigények - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

A károsultak bejelentéseit több biztosító is soron kívüli ügyintézésben kezeli, egy gépjármű kárszemléje már be is fejeződött, pár napon belül kifizethetik a totálkár összegét. Ha a személygépkocsit a rendőrség lezárt telephelyen tárolja, a kárszemlézés sem kezdődhetett el, de az érintettek ekkor is gyorsított eljárásban bízhatnak - írták.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze. Fotó: MTI/Lakatos Péter
Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A közlemény szerint azok számíthatnak a leghamarabb teljes kárrendezésre, akik rendelkeznek casco-szerződéssel. A baleset sérültjei, illetve a gépjárművek üzemben tartói a károsult jármű felelősségbiztosítójánál, illetve a MABISZ-nál jelenthetik be igényeiket. Az érintetteknek érdemes végig gondolniuk, rendelkeznek-e még egyéb biztosítással, de ha nem, jogcím nélküli előleget akkor is fizethet a biztosítói közösség a tömeges kárrendezésre vonatkozó belső szabályozása keretében.

A végleges kárrendezésnél ezzel attól függően kell majd elszámolni, hogy megállapítható-e az érintett részbeni vagy teljes felelőssége a keletkezett károkért - közölte a Mabisz. A tömegbaleset szombaton 14 óra 30 perc körül az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 26+600-as kilométerszelvényben történt, Herceghalom térségében. A balesetben 41 jármű volt érintett. A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült, közülük ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!